Microtech Gefell og hornmusik

Bedre podcast lyd med

Microtech Gefell speak mikrofon

 

Fra starten som Georg Neumann & Co, gennem anden verdenskrig, den kolde krig og til nutidens producent af både nye og vintage designs

Cedar logo

Microtech Gefell er den ægte vare - grundlagt i 1928 som Georg Neumann & Co. og producent af de allerstørste ikoner indenfor mikrofoner som Neumann CMV-serien, U47, U48 og M49.
Firmaets historie er utrolig: For der kom som bekendt en krig, en mur og et kommunistisk DDR, og alting blev forandret.
Men så blev muren væltet, og Microtech Gefell (der idag stadig har hjemme på "Georg Neumann Platz" i byen Gefell og ejes af familierne til to af de tre grundlæggere), kunne igen markere sig som producent af de ypperste mikrofoner i verden.
Og de fremstiller stadig den legendariske M7 kapsel på nøjagtig samme måde, som da den var grundstenen i de legendariske mikrofoner. For selvom andre producenter hævder at lave "M7" kapsler så er det kun Microtech, der gør det med PVC, medens kopierne er fremstillet af PE (poly-ethylen), der slet ikke giver den samme lyd.
Men de har også cementeret deres position med nye modeller, heriblandt den fantastiske M930, der er standarden i mange af de europæiske broadcasteres speakstudier, heribland DR og SR.

På IBC viser Microtech Gefell et bredt udvalg af deres mikrofoner - både de kendte og nyheder.

 

 

 

Giv podcast studiet et gevaldigt løft med M 930:

Lille stor-membran mikrofon med kæmpe lyd

Microtech M 930 med EH93P ophæng og popfilter

Podcast studier skyder op overalt, og nu om dage kan man komme igang for næsten ingen penge. Men når så det hele er kørt ind, så opstår der ofte et ønske om at gøre det "lidt bedre", end bare at være igang.

Og det allervigtigste led i kæden, uanset om man kalder det radio, podcast eller andet, vil altid være mikrofonen. Flere og flere skifter

M 930 har i mange år været den foretrukne mikrofon til radio- og voice-over studier, og gør nu også sit indtog i mange podcast studier.

For med sin både klare top og fyldige og veldefinerede bund åbner den stemmerne op på en helt anden måde end "begynder-mikrofonerne", som de fleste helt naturligt starter med. Og den er samtidig kompakt, og popfilteret sidder fast på mikrofonen, så det altid sidder rigtigt - men ikke tager udsynet til de andre medvirkende, papirerne eller skærmen på den anden side af mikrofonen.

Så har I mod på at give lyden et gevaldigt løft, så prøv en Microtech.

M 930 er også populær i musikstudier, både som vokal/kor mikrofon, men også til både streng- og blæserinstrumenter.

Kort og godt: den perfekte mikrofon!

 

Dynamisk broadcast speak mikrofon
med meget mere hul igennem end de amerikanske

 

 

Microtech MD300 med elastisk ophæng

Men for dem, der foretrækker dynamiske speak mikrofoner frem for kondensator, har Microtech også en super enhed. MD300 er en direkte konkurrent til de amerikanske klassikere, men med en god del mere liv i lyden. Igen uden på nogen måde at være forceret, men bare langt mere klarhed og dynamik, som giver bedre mulighed for at arbejde med broadcast processoren bagefter, uden at lyden pludselig bliver død og hul.

MD 300 har intern elastisk kapselophæng for at reducere støj fra håndtering og stativ/bord, men kan også leveres med et eksternt elastisk ophæng og integreret popfilterholder, hvis det skulle være nødvendigt. Mikrofonens frekvenskurve er optimerer for stor klarhed og taleforståelighed, men stadig med en fast og fyldig bund.
Kom og se hele Microtech Gefell sortimentet på IBC eller kontakt os for mere information herhjemme.

 

Vintage mikrofon med den ægte M7 kapsel,

som sad i alle de største mikrofoner

Microtech CMV563-7S

Der er mange vintage mikrofoner på markedet, og mange af dem er rigtig gode. Men meget få er "the real deal".

Microtech CMV563 med M7S kapsel er lige præcis det. Fremstillet af det samme firma og på den samme måde, som den oprindelige enhed, kaldet "flaskemikrofonen", som blev verdensberømt for sin fantastiske lyd med den legendariske M7 kapsel - se beskrivelse ovenfor.
Gitteret på kapslen laves oven i købet i hånden på den gamle sneglepresse, som har lavet de oprindelige helt tilbage fra 30'erne.
Og lyden er helt i særklasse. Ikke blære-lyd som mange nye vintage mikrofoner, men totalt underspillet overlegenhed, der bare bliver mere og mere overbevisende, jo længere man arbejder med den. Uanset, om det er til vokal eller akustiske instrumenter, så er det mikrofonen i den absolutte topklasse - og så oven i købet en helt fantastisk historie med i købet.

En ubeskrivelig varm, luftig, vital og præcis lyd, der ikke blegner, når man kommer videre i processen, men holder fra hele vegen fra optagelse til færdig miks.

 

 

Se Microtech Gefell på ProAV Expo stand 63

 

 

Microtech Gefell kondensator mikrofoner

 

Microtech Gefell rør mikrofoner

 

Microtech Gefell tilbehør

 

Beskrivelse af Microtech Gefell's kapsler (ekstern, engelsk)

 

Oktober 2023