Microtech Gefell og hornmusik

Ny AI-baseret Cedar stemme-rens:

verdens nemmeste og mest effektive

 

Cedar revolutionerer endnu en gang markedet

med deres nye VoicEX dialog rens

Cedar Audio voicEX Voice Extractor

 

 

 

 

Lyt til Cedar VoicEX eksempel

 

 

 

Cedar Audio voicEX Voice Extractor

 

Se Cedar VoicEX introduktionsvideo

Cedar Audio har i over 30 år overrasket igen og igen med både hardware og software produkter til rensning af lyd, og konstant været anerkendt som førende på markedet med bedre resultat, mindre bivirkninger og frem for alt overlegen betjeningsvenlighed.

Og nu har de gjort det igen:

Cedar VoicEX er et nyt AI baseret plugin, der er så tæt på en tryllestav, som man kan komme det. Eller måske rettere: to trylleknapper.

For der er ingen behov for analyse, footprint, testkørsel eller andet:

Der er kun knapper:

Voice

Noise

Og så kan man bare skrue op eller ned for de to dele efter behov og ønske. Det eneste, man skal gøre er altså at bestemme balancen mellem de to - fra ren stemme til nul stemme og det samme for "resten", uanset om det er vind/vejr, trafikstøj, rumklang, overhør eller andet signal.

Naturligvis uden at det ændrer noget på det, der er tilbage. Stemmen lyder fuldstændig, som hvis den havde været optaget under optimale forhold - ingen pumpen, dynamik- eller frekvens-ændring. For der er ikke bare tale om en multibånds compressor, gate eller equaliser, den er baseret på Cedar's prisvindende algoritmer, der bl.a. har høstet Academy Award (Oscar), Emmy, IABM Award og to Cinema Audio Society Awards.

Man kan selvfølgelig også gøre det modsatte: fjerne stemmen helt fra optagelsen og kun have alt det andet tilbage.

VoicEX kalkulerer hele tiden algoritmen til, hvordan det skal gøres, så selvom lydbilledet ændrer sig, er resultatet perfekt uden behov for brugerbetjening.

Nu kan alle de mange interviews, videoreportager osv., der ikke lige havde så meget fokus på lyden under optagelsen, blive iorden.

Og enhver med eller uden interesse og kendskab til lyd kan få det rigtige resultat. Som altid med Cedar plugin's sker det hele i real time, og man hører præcis, hvad man gør med det samme.

Cedar VoicEX kører som plugin til VST, AAX og AU, så den kan anvendes på stort set alle de populære audio- og video redigerings-systemer uden problemer.

 

Hvad med de andre produkter på markedet?'

Og ja, der er allerede andre AI produkter, der er beregnet på det samme. Men som altid er der forskel på tingenge. For det er ikke nok at udvikle en AI funktion, der ved, hvad stemme og støj er. Der skal også en avanceret algoritme til at udføre processen bagefter.

Og der har Cedar 30 års erfaring som verdens førende udvikler af netop det.

Vi har allerede fået mange reaktioner fra kunder, der har testet både Cedar og andre AI alternativer, og alle er kommet tilbage med samme bedømmelse: Cedar er simpelthen overlegen: ingen bieffekter og meget mere effektiv rens.

Og naturligvis er Cedar VoicEX færdig og fuldt fungerende. Det er ikke en beta, det er ikke noger, der "kommer snart". Den er der her og nu, klar og parat til hårdt arbejde.

 

Prøv selv Cedar VoicEX.

Klik på playeren til venstre for at høre et eksempel på VoicEX arbejde.

Eller kom på ProAV Expo i Brøndby Hallen 11.-12. oktober på vores stand og hørden.

Og vil I prøve VoicEX på jeres eget materiale, så send os en mail med jeres iLok konto, så lægger vi en 14 dages trial licens på den, så I kan arbejde med den selv. Bare ring, send en mail eller brug formularen her:

Kontakt os for demo licens

men husk at skrive jeres iLok konto i tekst feltet.

 

Cedar DNS hardware til film, TV, radio, streaming,

konference og live musikkoncerter og meget mere

Cedar DNS logo

 

 

 

 

 

 

Cedar DNS-2

 

 

 

 

 

Cedar DNS-4

 

 

 

 

 

Cedar DNS-8D

Til live brug er Cedar DNS (Dialogue Noise Suppressor) serien det optimale valg med deres fuldautomatiske hardware enheder til rensning af den menneskelige stemme i real time uden nogen processor delay, så ingenting ude af sync på grund af DNS'erne..

Ingen indviklede indstillinger, test målinger eller andet, og ingen ændring af stemmen.

Lyd ind, lyd ud, tryk på LEARN, og den analyserer og tilpasser sig automatisk og dynamisk til omgivelserne..

Man kan naturligvis selv vælge, hvor meget støj, man vil fjerne. Det er jo ikke altid, at man ønsker en "studielyd", hvis det nu er en reporter, der står i et supermarked eller ved en motorvej.

Men man behøver ikke bekymre sig om hvordan den renser - det styrer den avancerede algoritme helt af sig selv, og forstyrrende lyde som vind/vejr, trafik, knirkende gulve, ventilatorer, lyshet-brum, publikum, overhør mellen kanaler, for meget rumklang, feedback osv.

DNS kan naturligvis ikke tage ulden ud af munden på politikere, men den kan gøre det tydeligt at høre den, for taleforståeligheden forhøjes markant.

Så Cedar Audio DNS er perfekt

* i lydmandens taske eller direkte på kameraet

* i det lille PA anlæg til talerstolen/scenen

* i radio/TV studiet

* i live streaming sættet

* i AV installationen

* i post production studiet

* på film settet

* på stadion

Hardware serien består af tre forskellige DNS enheder:

DNS-2 er en kompakt 2-kanals enhed med både mikrofon, linie og digital tilslutning, og er dermed lige velegnet til små PA- og installations-opgaver som broadcast reportage.

DNS-4 er en ny enhed med 4 kanaler. Den er kun ca. 2cm bredere og dybere end den i forvejen kompakte DNS-2, men byder på en række yderligere muligheder og faciliteter:

DNS-8D er en 8-kanals 19" rack enhed. Enheden med har både AES/EBU digital ind/udgange (via D-sub multistik) og Dante netværksforbindelse, naturligvis med understøttelse af Dante's redundans.

Ideelt både til større installationer, hvor forskellige studier kan anvende de enkelte kanaler, eller til sammenkobling med digitale mixerpulte, hvor de 8 kanaler kan kobles direkte til insert punkterne i pulten.

Kort og godt den perfekte enhed til både broadcast og live sound.

 

Husk at rense tæt på kilden. Selvom de fleste TV stationer har Cedar DNS siddende på stationen, så er det vigtigt at huske, at man kan fjerne markant mere støj, hvis det gøres helt ude ved kilden - og ikke hjemme på stationen, når lyden har været igennem mpeg kodere på kamera, link osv.

Det vil sige, at en DNS enhed kan gøre markant mere, hvis den sidder ude on location og kan arbejde på signalet i fuld opløsning, end hvis den sidder i kontrolrummet og arbejder på et compandet signal.

Samtidig har den en udmærket mikrofon forforstærker, så man har mulighed for at slippe for de ikke altid særlig gode preamps, der sidder i kameraer og andet, men kan gå digitalt ind i dem.

Store verdensstjerner bruger Cedar DNS-8D

på deres koncert turneer.

Cedar Audio DNS-8D

Cedar DNS har længe været fast inventar i teaterbranchen, både til "tale" forestillinger og store musicals (herhjemme bl.a. på Det Kongelige Teater m.fl.). Og nu har PA branchen også fået ørerne op for enhedernes muligheder indenfor live musik.

Ed Sheeran har haft DNS-8D med på sin "+-=÷X" turne, der var forbi København sidste sommer, og stadig er på vej verden rundt. Her er hele koncerten lavet i en kæmpe 360° opstilling med bandet i en cirkulær opstilling med front ind mod Ed Sheeran i centrum og flere steder 80-90.000 tilskuere pr. koncert. Det kunne jo ikke undgås at give givet lydmæssige udfordringer med støj, overhør og feedback, så her kom Cedar DNS i lydracket.
FOH engineer Chris Marsh har i et interview i CX Magazine kaldt Cedar DNS-8D for "an absolute lifesaver". Så kan det vist ikke siges klarere?

Robbie Williams har også brugt DNS-8 til front of house lyden på sine meget store udendørs koncerter, f.eks. Hyde Park med over 75.000 tilskuere. Her var problemet generel støj og endnu mere overhør i vokalmikrofonerne, som blev løst af DNS'en uden bieffekter.

Sam Smith har brugt DNS-8D til at rense kunstnernes in-ear lyd, der ellers var plaget af overhør.

Plus mange mange flere store og små brugere, fra mini-musicals til de helt store shows, koncerter og events.

 

Cedar Studio plug-in til AAX, VST og AU

Cedar Studio plug-in suite

Cedar Studio er en suite af AAX, VST2, VST3 og AU plug-ins, der også indeholder DNS modulerne samt en række andre avancerede og unikke processor/moduler, der hver for sig er uovertrufne på sit felt.

De kan således anvendes både i post production samt f.eks. DNS som plug-in's til mikserpultene ved livelyd, da der ikke er processor delay i dem.
Studio DNS er den mest berømte, og består af både DNS-One og DNS-Two.

Studio Restore pakken, der består af 8 forskellige moduler, herunder Declick, Decrackle, Dethump, Debuzz, Declip, Auto Dehissing og en Adaptive Limiter.
Retouch er den ultimative tryllestav til lyd og efterlignet af mange andre producenter - men aldrig overgået.
Kontakt os få eventuelt en Cedar Studio 14-dages trial licens lagt på din iLok konto.

Brug formularen her:

Kontakt os for demo licens

men husk at skrive jeres iLok konto i tekst feltet.

 

 

Se og hør Cedar Audio på ProAV Expo stand 63

 

 

Produktside om Cedar Audio

 

Oktober 2023