Surround Sound
generator, der er
100% baglæns kompatibel
   
       

DSPspecialist er lige præcis
hvad navnet siger

 

DSPecialists logo

   

DSPecialists er et lille tysk firma, der har udviklet forskellige unikke løsninger til broadcast- og installations-branchen.

   
       

TV Surround lyd:
"Min modtager forstår mig ikke"

 

Surround lyden - før den går galt i modtagerens udstyr

   

Et af de problemer, som fylder mest i lyd-til-TV debatten er surround sound. For uanset, hvad broadcasteren gør, så kan man ikke være sikker på, hvad modtager udstyret gør. Eller rettere sagt: man kan være sikker på, at en stor del af modtagernes TV-apparater, settop boxe, surround forstærkere osv. gør noget forkert.
Det mest almindelige problemer er, at stereo systemer (altså udstyr uden surround setup) vælger den udsendte surround lyd, der også sendes ud, og så laver et downmix. Ikke alene er det tåbeligt, når broadcasteren også sender et stereo signal ud i "pakken", der jo netop er beregnet på det udstyr, men måden det downmix bliver lavet på er også forskellig og sjældent korrekt. Og resultatet er, at det hele lyder forfærdeligt med kilder, der farer rundt i lokalet og sjældent er, hvor de burde være det.
Så med andre ord: risikoen for, at det går galt er enorm. Og der er INTET, man kan gøre ved det - eller bare få overblik over, hvad der sker. For de store producenter af consumer udstyr gør fuldstændigt, som de har lyst, og som deres sidste chip nu har valgt, at den vil gøre det. Og næste model (som jo sikkert kommer om tre uger) gør det på en anderledes, men lige så forkert måde.

   
       

Surround up-mix,
der også duer efter down-mix

 

DSPecialists ISOSTEM

ISOSTEM blokdiagram

   

Og så må man jo bare indordne sig efter det. Enkelte store nationale broadcastere har kastet håndklædet i ringet og simpelthen droppet at sende surround lyd ud. Men når nu man endelig har fået lov af fruen til at skrue ekstra højttalere op, så synes mange nok, at der altså også skal komme noget ud af dem.
Og der er altså en løsning på problemet.
ISOSTEM er en real time surround up-mix enhed, der ikke alene laver surround, der lyder godt, men som også giver et stereo signal efter downmix, der er 100% identisk med det oprindelige stereo signal. Uanset hvilken downmix algoritme, der anvendes.
Med andre ord: hvis modtagerens system "følger reglerne", så får han god surround lyd. I alle andre tilfælde får han det stereo signal, som var der fra starten. Hverken mere eller mindre.
Flere store broadcastere har allerede testet systemet med stor succes, og er permanent installeres hos brugere som f.eks.
CCTV, Kina
France Television, Frankrig
Hessischer Rundfunk, Tyskland
Hunan TV, Kina
Norddeutscher Rundfunk, Tyskland
Österreichischer Rundfunk, Østrig
TPC TV, Schweiz
ZDF, Tyskland
Salzbrenner, Peking
Stagetec, Tyskland
Bayerischer Rundfunk, Tyskland
og anvendt til projekter som
Eurovision Song Contest 2014, Danmark
Eurovision Song Contest 2015, Østrig
Chinese New Year, Kina
FIFA Women's World Cup 2015, Canada
Daily News, Schweiz
Daily News, Tyskland

   
       

ISOSTEM er også genial til
nyheder, debat og anden speak

 

DSPecialists ISOSTEN algoritmer

   

ISOSTEM er også genial til speak, hvor man kan lave et 3.0 sæt, der giver en markant forbedring af taleforståeligheden - men som stadig er 100% down-mix kompatibel.
Så man skal ikke give op overfor en urimelig verden. Man skal bare finde en måde at tilpasse sig, så man alligevel får sit indhold rigtigt igennem.

Ring og hør mere om DSPecialist ISOSTEM. Det er værd at lytte til!

     

 

DSPecialists ISOSTEM brochure

   

 

 

 

 

December 2016

 

 

Interstage - pro audio with a smile

 

Link til Interstage hovedmenu