Mød os på ProAV Expo logoi Amsterdam

 

Microtech Gefell

top mikrofoner siden 1928

 

Fra starten som Georg Neumann & Co, gennem anden verdenskrig, den kolde krig og til nutidens producent af både nye og vintage designs

Cedar logo

Microtech Gefell er den ægte vare - grundlagt i 1928 som Georg Neumann & Co. og producent af de allerstørste ikoner indenfor mikrofoner som Neumann CMV-serien, U47, U48 og M49.
Firmaets historie er utrolig: For der kom som bekendt en krig, en mur og et kommunistisk DDR, og alting blev forandret.
Men så blev muren væltet, og Microtech Gefell (der idag stadig har hjemme på "Georg Neumann Platz" i byen Gefell og ejes af familierne til to af de tre grundlæggere), kunne igen markere sig som producent af de ypperste mikrofoner i verden.
Og de fremstiller stadig den legendariske M7 kapsel på nøjagtig samme måde, som da den var grundstenen i de legendariske mikrofoner. For selvom andre producenter hævder at lave "M7" kapsler så er det kun Microtech, der gør det med PVC, medens kopierne er fremstillet af PE (poly-ethylen), der slet ikke giver den samme lyd.
Men de har også cementeret deres position med nye modeller, heriblandt den fantastiske M930, der er standarden i mange af de europæiske broadcasteres speakstudier, heribland DR og SR.

På IBC viser Microtech Gefell et bredt udvalg af deres mikrofoner - både de kendte og nyheder.

 

 

 

M 300 sublim småmembran kondensator mikrofon

serien udvides med nye karakteristikker

Microtech M 300 serie

M 300 er en populær nyrekarakteristik "cigar-mikrofon" i allerhøjeste kvalitet. Den er lige velegnet til klassisk samt rytmisk musik og vokal, og byder på fantastisk opløsning, ekstremt veldefineret bund, stort dynamikområde på hele 131dB og med plads til høje lydtryk - 147dBSPL.

Dens frekvensområde går også længere ned og er markant mere præcis i bunden med kun ca. 4dB roll off ved 20 Hz, hvor f.eks. en KM184 er hele 12dB nede ved samme frekvens.

M 300 fås naturligvis også i matchede stereo sæt, beregnet til overhead, støtte/rum mikrofoner, kor optagelser m.v. Sættet leveres komplet i træ-æske med XY/ORTF holder.

Nu præsenteres serien også med tre nyt retnings-karakteristikker:

M 310 super-nyre

M 320 kugle

M 330 semi-nyre

således at alle brugssituationer kan dækkes.

 

M 930 - den lille stor-membran mikrofon
med den kæmpe og klare lyd

Microtech M 930 med EH93P ophæng og popfilter

M 930 er ikke bare valgt som standard speak mikrofon af de store broadcastere i Europa (inklusiv DR), den er også utrolig populær til musikoptagelser. Uanset, om det er til solo vokal, kor, blæsere, stereo overhead til trommer - eller som her generelt stereosæt til klassisk musik, så går den sin sejrsgang.

Og det er ikke uden grund, for den lille mikrofon har en så fantastisk stor lyd. Helt fast og præcis bund og ubeskrivelig veldefineret og klart præsensområde uden på nogen måde at lyde anstrengt - ikke engang ved kraftige blæsere, hvor mange andre konkurrenter kan begynde at "ringe" svagt.
Og til speak har den oven i købet den store fordel, at den er så kompakt, og at popfilteret kan sættes direkte på mikrofonen, så det altid sidder korrekt og nemt flytter med rundt, når holderen/stativet ændres. Og den yderst kompakte størrelse gør, at den ikke er i vejen for udsynet til andre personer i studiet, til ens manuskript eller skærm osv. Kort og godt: den perfekte mikrofon!

 

Vintage mikrofon med den ægte M7 kapsel,

som sad i alle de største mikrofoner

Microtech CMV563-7S

Der er mange vintage mikrofoner på markedet, og mange af dem er rigtig gode. Men meget få er "the real deal".

Microtech CMV563 med M7S kapsel er lige præcis det. Fremstillet af det samme firma og på den samme måde, som den oprindelige enhed, kaldet "flaskemikrofonen", som blev verdensberømt for sin fantastiske lyd med den legendariske M7 kapsel - se beskrivelse ovenfor.
Gitteret på kapslen laves oven i købet i hånden på den gamle sneglepresse, som har lavet de oprindelige helt tilbage fra 30'erne.
Og lyden er helt i særklasse. Ikke blære-lyd som mange nye vintage mikrofoner, men totalt underspillet overlegenhed, der bare bliver mere og mere overbevisende, jo længere man arbejder med den. Uanset, om det er til vokal eller akustiske instrumenter, så er det mikrofonen i den absolutte topklasse - og så oven i købet en helt fantastisk historie med i købet.

En ubeskrivelig varm, luftig, vital og præcis lyd, der ikke blegner, når man kommer videre i processen, men holder fra hele vegen fra optagelse til færdig miks.

 

Dynamisk broadcast speak mikrofon
med meget mere hul igennem end de amerikanske

 

 

Microtech MD300 med elastisk ophæng

Men for dem, der foretrækker dynamiske speak mikrofoner frem for kondensator, har Microtech også en super enhed. MD300 er en direkte konkurrent til de amerikanske klassikere, men med en god del mere liv i lyden. Igen uden på nogen måde at være forceret, men bare lang mere klarhed og dynamik, som giver bedre mulighed for at arbejde med broadcast processoren bagefter, uden at lyden pludselig bliver død og hul.

MD 300 har intern elastisk kapselophæng for at reducere støj fra håndtering og stativ/bord, men kan også leveres med et eksternt elastisk ophæng og integreret popfilterholder, hvis det skulle være nødvendigt. Mikrofonens frekvenskurve er optimerer for stor klarhed og taleforståelighed, men stadig med en fast og fyldig bund.
Kom og se hele Microtech Gefell sortimentet på IBC eller kontakt os for mere information herhjemme.

 

 

Mød Microtech Gefell på IBC stand 8.A48

 

 

Microtech Gefell kondensator mikrofoner

 

Microtech Gefell rør mikrofoner

 

Microtech Gefell tilbehør

 

Beskrivelse af Microtech Gefell's kapsler (ekstern, engelsk)

 

Juni 2022