Mød os på ProAV Expo logoi Amsterdam

 

Få budskabet rent igennem med

Cedar DNS - og ny transportabel enhed

 

Cedar DNS giver klar tale - til valgkampen,
streaming, teater, revy, sport, live broadcast osv.

Cedar DNS logo

 

 

 

Cedar portable DNS

Folketingsvalget er lige rundt om hjørnet - selvom ingen endnu ved, hvor langt hjørnet er væk - og der skal tales og sendes rigtig meget.

Og jo mere "uld i mund" og tom snak, der kommer, jo mere vigtigt er det, at teknikken er optimeret, og taleforståeligheden maksimeret.

Cedar DNS (Dialogue Noise Suppressor) serien er fuldautomatiske hardware enheder til rensning af den menneskelige stemme i real time.

Ingen indviklede indstillinger, test målinger eller andet, og ingen ændring af stemmen.

Lyd ind, lyd ud, tryk på LEARN, og den analyserer og tilpasser sig automatisk og dynamisk til omgivelserne..

Man kan naturligvis selv vælge, hvor meget støj, man vil fjerne. Det er jo ikke altid, at man ønsker en "studielyd", hvis det nu er en reporter, der står i et supermarked eller ved en motorvej.

Men man behøver ikke bekymre sig om hvordan den renser - det styrer den avancerede algoritme helt af sig selv, og forstyrrende lyde som vind/vejr, trafik, knirkende gulve, ventilatorer, lyshet-brum, publikum, overhør mellen kanaler, for meget rumklang, feedback osv.

DNS kan naturligvis ikke tage ulden ud af munden på politikere, men den kan gøre det tydeligt at høre den, for taleforståeligheden forhøjes markant.

Så Cedar Audio DNS er perfekt

* i lydmandens taske eller direkte på kameraet

* i det lille PA anlæg til talerstolen/scenen

* i radio/TV studiet

* i live streaming sættet

* i AV installationen

* i post production studiet

* på film settet

* på stadion

Cedar Audio DNS er en de facto branchestandard, og har allerede vundet priser som Academy Award (Oscar), Emmy, IABM Award og to Cinema Audio Society Awards.

 

Ny DNS-4 hardware:

4 kanaler i ekstremt kompakt enhed

Cedar DNS-4

 

 

 

 

 

 

Cedar DNS-2

 

 

 

 

 

 

 

Cedar DNS-8D

DNS-4 er en helt ny enhed, der forventes klar til levering indenfor de næste uger. Den er kun ca. 2cm bredere og dybere end den i forvejen kompakte DNS-2, men byder på en række yderligere muligheder og faciliteter:

* 4 kanaler analog/digital ind-udgange, heraf 2 med mic preamp
* Mic inputs med valgfri High Pass Filter og 48V phanton power

* Split Mode for udgang af både "råt" og behandlet signal

* 40-bit floating point DSP processor og >120dB dynamik

* Near-Zero-Latency giver ingen tab af A/V sync

* Mic inputs via XLR, line og AES in/output via TA3 mini-XLR

* 12V (8-17,5V) strøm input via Hirose stik (adaptor medfølger)

* Ekstermt kompakt og let design: 185x130x45mm og 750g

De to kendte enheder fortsætter uændret i programmet:

DNS-2 er en kompakt 2-kanals enhed med både mikrofon, linie og digital tilslutning, og er dermed lige velegnet til små PA- og installations-opgaver som broadcast reportage.
Og anvender man kun én indgang (f.eks. en reportagemikrofon), kan man føde den ene udgang med original lyd og den anden med renset lyd, så uanset om man sender live hjem til stationen eller optager på kamera, så har man efterfølgende valget mellem original og processeret lyd.

DNS-8D er en 8-kanals 19" rack enhed. Enheden med har både AES/EBU digital ind/udgange (via D-sub multistik) og Dante netværksforbindelse, naturligvis med understøttelse af Dante's redundans.

Ideelt både til større installationer, hvor forskellige studier kan anvende de enkelte kanaler, eller til sammenkobling med digitale mixerpulte, hvor de 8 kanaler kan kobles direkte til insert punkterne i pulten.

Den har naturligvis både den fantastisk automatiske funktion, men også med udvidet manuel styring af parametrene, ligesom styring og overvågning kan ske fra tablet i salen.
DNS-8 har både lysnet tilslutning og indgang for ekstern 12V DC for redundans eller opkobling i biler og OB vogne.
Kort og godt den perfekte enhed til både broadcast og live sound.

 

Husk at rense tæt på kilden. Selvom de fleste TV stationer har Cedar DNS siddende på stationen, så er det vigtigt at huske, at man kan fjerne markant mere støj, hvis det gøres helt ude ved kilden - og ikke hjemme på stationen, når lyden har været igennem mpeg kodere på kamera, link osv.

Det vil sige, at en DNS enhed kan gøre markant mere, hvis den sidder ude on location og kan arbejde på signalet i fuld opløsning, end hvis den sidder i kontrolrummet og arbejder på et compandet signal.

Samtidig har den en udmærket mikrofon forforstærker, så man har mulighed for at slippe for de ikke altid særlig gode preamps, der sidder i kameraer og andet, men kan gå digitalt ind i dem.

 

Cedar DNS fås også som plug-in til AAX, VST og AU

Cedar Studio plug-in suite

Cedar Studio er en suite af AAX, VST2, VST3 og AU plug-ins, der også indeholder DNS modulerne samt en række andre avancerede og unikke processor/moduler, der hver for sig er uovertrufne på sit felt.
Studio DNS er den mest berømte, og består af både DNS-One og DNS-Two.

Studio Restore pakken, der består af 8 forskellige moduler, herunder Declick, Decrackle, Dethump, Debuzz, Declip, Auto Dehissing og en Adaptive Limiter.
Retouch er den ultimative tryllestav til lyd og efterlignet af mange andre producenter - men aldrig overgået.
Kontakt os få eventuelt en Cedar Studio til test - de fås både til Mac og til PC.

 

 

Mød Cedar Audio på IBC stand 8.F91

 

 

Produktside om Cedar Audio

 

September 2022