Bedre vejr med

Cedar Audio DNS

 

TV 2 Vejret klarer svære lydomgivelser med

Cedar DNS-2 ... fuldautomatisk og uden bi-effekter

TV2 Vejret på Bornholm

 

TV2 Vejrets trailerstudie

 

   TV 2 Vejret's mobilstudie

Udendørs sæsonen er jo i fuld gang nu, og den byder på mange udfordringer for lyden. Ikke alene er vejret ofte en påtrængende deltager med blæst, regn, hagl osv., men meget ofte skal der sendes fra locations, der mildest talt ikke er ideelle, hvad angår lyden.

TV 2 bruger i forvejen Cedar Audio's DNS (Dialogue Noise Suppressor) enheder mange steder, både i Odense, på Teglholmen og rundt om i regionerne, men der kommer hele tiden nye brugere til.

 

Sonny Bendiksen, der er producer på TV2 Vejret, have fået Cedar DNS-2 anbefalet fra kollegerne på TV2's region på Bornholm, der har brugt Cedar DNS systemet i længere tid.

Oprindeligt bestilte han den for at få styr på udendørs optagelserne, og første dag med Cedar på vejret blev noget af en overraskelse - eller som Sonny selv siger det:

"Den tog totalt røven på os! Vi stod ved sådan et put and take, hvor der var et stort pumpesystem lige ved siden af. Og for at det ikke skulle være løgn, så stod vi under en markise, som blev ved at klapre i vinden.

Normalt vil vi slet ikke stille op sådan et sted, men vi var meget pressede tidsmæssigt, så jeg var forberedt på dårlig lyd.

Men det blev det slet ikke. Jeg havde ikke finjusteret noget som helst, men den tog alt udenoms støj, og helt uden at ødelægge stemmen."

Nu har enheden fået nyt arbejde og sidder fast i vejret's lille mobile studie. Om det siger Sonny:

"Vi har indrettet "studie" i en lille kontor-trailer, hvor vi laver vejrudsendelser med vært til regionerne på alle mulige locations rundt om i Danmark. Og den er ca. lige så lydisoleret som en tom papkasse. Så hver gang, en ambulance kører forbi, en hund gør, eller der bare går nogle tæt forbi og snakker lige udenfor, så ryger det lige i klipsmikrofonerne..

Men længere når det heller ikke, for Cedar'en tager det af sig selv, uden at jeg behøver tænke på det eller justere på den."

 

Husk at rense tæt på kilden. Selvom de fleste TV stationer har Cedar DNS siddende på stationen, så er det vigtigt at huske, at man kan fjerne markant mere støj, hvis det gøres helt ude ved kilden - og ikke hjemme på stationen, når lyden har været igennem mpeg kodere på kamera, link osv.

Det vil sige, at en DNS-2 kan gøre markant mere, hvis den sidder ude on location og kan arbejde på signalet i fuld opløsning, end hvis den sidder i kontrolrummet og arbejder på et compandet signal.

Samtidig har den en udmærket mikrofon forforstærker, så man har mulighed for at slippe for de ikke altid særlig gode preampls, der sidder i kameraer og andet, men kan gå digitalt ind i dem.

 

DNS hardware enhederne - perfekte til

broadcast, PA, sport, teater og AV installationer

Cedar DNS logo

 

 

 

 

 

 

 

Cedar DNS-2

 

 

 

 

Cedar DNS-8D

Cedar Dialogue Noise Suppressor hardware enheder er real time lyd til rensning af den menneskelige stemme.

Intet andet produkt fjerner så meget støj uden at ødelægge den menneskelige stemme. Så uanset, om det er vind og vejr, trafik, lamper, knirkende gulve, ventilatorer, lysnet-brum, publikum, for meget reflektion i rummet/dekorationen eller overhør mellem mikrofoner tæt på hinanden, så er Cedar DNS løsningen.
Der er ikke brug for at tage "lydaftryk", ingen eksterne måle/reference mikrofoner, og ingen møjsommelig indstilling.
Med auto-LEARN funktionen analyserer enheden hele tiden signalet, der kommer ind, og optimerer algoritmen dynamisk for at fjerne den uønskede støj effektivt uden at ændre på stemmen i fronten. Man kan selv justere, hvor meget støj, den skal fjerne - for hvis reporteren står på en markedsplads, skal det jo ikke lyde som et lyddødt rum. Og andre situationer skal man bare bede den give fuld rens.

 

DNS-2 er en kompakt 2-kanals enhed med både mikrofon, linie og digital tilslutning, og er dermed lige velegnet til små PA- og installations-opgaver som broadcast reportage.
Og anvender man kun én indgang (f.eks. en reportagemikrofon), kan man føde den ene udgang med original lyd og den anden med renset lyd, så uanset om man sender live hjem til stationen eller optager på kamera, så har man efterfølgende valget mellem original og processeret lyd.

DNS-8D er en 8-kanals 19" rack enhed. Enheden med har både AES/EBU digital ind/udgange (via D-sub multistik) og Dante netværksforbindelse, naturligvis med understøttelse af Dante's redundans.

Ideelt både til større installationer, hvor forskellige studier kan anvende de enkelte kanaler, eller til sammenkobling med digitale mixerpulte, hvor de 8 kanaler kan kobles direkte til insert punkterne i pulten.

Den har naturligvis både den fantastisk automatiske funktion, men også med udvidet manuel styring af parametrene, ligesom styring og overvågning kan ske fra tablet i salen.
DNS-8 har både lysnet tilslutning og indgang for ekstern 12V DC for redundans eller opkobling i biler og OB vogne.
Kort og godt den perfekte enhed til både broadcast og live sound.

 

Cedar DNS fås også som plug-in til AAX, VST og AU

Cedar Studio plug-in suite

Cedar Studio er en suite af AAX, VST2, VST3 og AU plug-ins, der også indeholder DNS modulerne samt en række andre avancerede og unikke processor/moduler, der hver for sig er uovertrufne på sit felt.
Studio DNS er den mest berømte, og består af både DNS-One og DNS-Two.

Studio Restore pakken, der består af 8 forskellige moduler, herunder Declick, Decrackle, Dethump, Debuzz, Declip, Auto Dehissing og en Adaptive Limiter.
Retouch er den ultimative tryllestav til lyd og efterlignet af mange andre producenter - men aldrig overgået.
Kontakt os få eventuelt en Cedar Studio til test - de fås både til Mac og til PC.

 

 

 

Produktside om Cedar Audio

 

Juni 2022