IBC  logo Se det på IBC 2019:

Det bedste af det nye og det klassiske

 

Den stolte dame er stadig i super form

Cedar logo

Microtech Gefell er den ægte vare - grundlagt i 1928 som Georg Neumann & Co. og producent af de allerstørste ikoner indenfor mikrofoner som Neumann CMV-serien, U47, U48 og M49.
Firmaets historie er utrolig: For der kom som bekendt en krig, en mur og et kommunistisk DDR, og alting blev forandret.
Men så blev muren væltet, og Microtech Gefell (der idag stadig har hjemme på "Georg Neumann Platz" i byen Gefell og ejes af familierne til to af de tre grundlæggere), kunne igen markere sig som producent af de ypperste mikrofoner i verden.
Og de fremstiller stadig den legendariske M7 kapsel på nøjagtig samme måde, som da den var grundstenen i de legendariske mikrofoner. Men de har også cementeret deres position med nye modeller, heriblandt den fantastiske M930, der er standarden i mange af de europæiske broadcasteres speakstudier, heribland DR og SR.
Sidste år fejrede firmaet sin 90 års fødselsdag, og de er naturligvis med på IBC som altid.

 

M 930 - den lille stor-membran mikrofon
med den kæmpe og klare lyd

M 930 er ikke bare valgt som standard speak mikrofon af de store broadcastere i Europa (inklusiv DR), den er også utrolig populær i musikstudierne. Uanset, om det er til solo vokal, kor, blæsere, stereo overhead til trommer eller næsten alt andet, så går den sin sejrsgang.

Og det er ikke uden grund, for den lille mikrofon har en så fantastisk stor lyd. Helt fast og præcis bund og ubeskrivelig veldefineret og klart præsensområde uden på nogen måde at lyde anstrengt - ikke engang ved kraftige blæsere, hvor mange andre konkurrenter kan begynde at "ringe" svagt.
Og til speak har den oven i købet den store fordel, at den er så kompakt, og at popfilteret kan sættes direkte på mikrofonen, så det altid sidder korrekt og nemt flytter med rundt, når holderen/stativet ændres. Og den yderst kompakte størrelse gør, at den ikke er i vejen for udsynet til andre personer i studiet, til ens manuskript eller skærm osv. Kort og godt: den perfekte mikrofon!

 

Dynamisk broadcast speak mikrofon
med mere hul igennem end de amerikanske

Microtech MD 300

Men for dem, der foretrækker dynamiske speak mikrofoner frem for kondensator, har Microtech også en super enhed. MD300 er en direkte konkurrent til de amerikanske klassikere, men med en god del mere liv i lyden. Igen uden på nogen måde at være forceret, men bare lang mere klarhed og dynamik, som giver bedre mulighed for at arbejde med broadcast processoren bagefter, uden at lyden pludselig bliver død og hul.

MD 300 har intern elastisk kapselophæng for at reducere støj fra håndtering og stativ/bord, men kan også leveres med et eksternt elastisk ophæng og integreret popfilterholder, hvis det skulle være nødvendigt. Mikrofonens frekvenskurve er optimerer for stor klarhed og taleforståelighed, men stadig med en fast og fyldig bund.
Kom og se hele Microtech Gefell sortimentet på IBC eller kontakt os for mere information herhjemme.

 

 

 

Microtech Gefell kondensator mikrofoner

 

Microtech Gefell rør mikrofoner

 

Microtech Gefell tilbehør

 

 

Microtech Gefell på IBC, stand 8.D77

September 2019