Verdens bedste støjreduktion
- til live sound og efterbearbejdning

 

Cedar Audio er stadig suveræn inden for

lydrens og støjreduktion til live og post production

Cedar Audio logo

Cedar Audio har siden deres start for 30 år siden været ubestridt førende indenfor rensning af lyd. Oprindeligt startede det hele med et forskningsprojekt på Cambridge University. Herefter fulgte mange år med specialisering indenfor restaurering af musik- og tale-optagelser. Så kom hele masteringperioden (da der var penge i pladeindustrien), og senere kom film- og livebranchen til. Og parallelt har de så udviklet en lige så markant position indenfor rets-akustik eller Forensic Audio, som det også kaldes - det vil sige rensning af lyd fra overvågning, aflytning og alt sådan noget.
Og Cedar bliver ved at udvikle nye og spændende produkter, forbedre de eksisterende og gå nye veje.

 

Cedar Studio: kæmpe succes for plug-ins efter
nye versioner og stort prisfald

Cedar Studio 8

Cedar Studio er en suite af AAX, VST2, VST3 og AU plug-ins (samt en standalone version af Retouch modulet) til Windows 7 og frem samt OS X 10.9 og nyere.

Cedar Studio 8 består af en række avancerede processor/moduler, der hver for sig er uovertrufne på sit felt.
Mest berømt er DNS-One (Dialogue Noise Reduction),

DNS renser dialog bedre, hurtigere og uden bi-effekter end noget andet produkt. Som noget nyt fås DNS-Two også som plug-in, og disse to sælges nu samlet - vel at mærke billigere, end den tidligere DNS-One kostede alene.

Derudover fås Cedar Studio Restore pakken, der består af 8 forskellige moduler, herunder Declick, Decrackle, Dethump, Debuzz, Declip, Auto Dehissing og en Adaptive Limiter.
Og endelig den suveræne Retouch, der er den ultimative tryllestav til lyd og efterlignet af mange andre producenter - men aldrig overgået.
Ring eller mail om de nye priser og få eventuelt en Cedar Studio til test.

 

Nu også super brugervenlig overvågnings-rens
som plug-in til AAX, VST og AU

Trinity Enhance interface

Cedar har lavet en version af deres Trinity lydrens som plug-in til alle de samme formater som Cedar Studio. Så uanset, om man kører ProTools, Avid, Premiere Pro, Audition, Cubase, Nuendo, Logic Pro m.fl.
Og nu har de også introduceret det geniale Trinity software fra deres program a retsakustiske værktøjer som plugin modul.

I modsætning til f.eks. DNS modulerne, hvis opgave er at fjerne så meget støj som muligt uden overhovedet at ændre det "rigtige" programmateriale, så er opgaven for Trinity Enhance at forøge taleforståeligheden maksimalt, også selvom det måske går ud over "æstetikken". Den sigter således direkte mod markedet for aflytnings- og overvågningsopgaver, feks. hos en TV-station, der har lavet en reportage med skjult kamera - eller blot er løbet efter kilden, medens han råber eller mumler sine svar

Trinity Enhance er ekstremt nem at anvende, og man behøver hverken have forstand eller interesse for lyd for at kunne anvende den. Alt er naturligvis real time, så man kan høre præcis, hvad man gør hele tiden, og der er fire simple kontroller, man kan regulere på:

Motor fjerner kontinuerlig støj som maskinrummel, motorstøj, netbrum, air conditioner, blæsere osv.

  • Noise reducerer almindelig bredbåndsstøj
  • Background fremhæver baggrundslydene i forhold til de nærere, så man f.eks. kan bedre kan høre, hvad der tales om i baggrunden.
  • Speech fremhæver tale i forhold til andre typer lyd.
    Så lynhurtig og nem rensning af optagelser, hvor taleforståeligheden er i højsæde, selvom det måske går ud over "det kunstneriske indtryk".
 

Trinity V4 retsakustisk logger, administrations- og

lydrens system med helt nye faciliteter

Cedar Cambrigde screen

Som beskrevet ovenfor på plug-in versionen, er Trinity Enhance skræddersyet til retsakustisk/Forensic lydarbejde, og er perfekt til rens af overvågningsoptagelser og lignende.
Men Trinity systemet er meget mere end lydrens. Det er et netværksbaseret PC software system, der kan optage uendeligt mange kanaler samtidig - og kontinuerligt 24 timer i døgnet i årevis.
Og såvel live indkommende lyd som allerede optaget lyd kan monitoreres og nemt renses på basis enheden eller på arbejdsstationer på netværket.
Der kan indskrives noter, oprettes projekter, arkiveres, verificeres autensitet osv., så alle optagelser, behandlede uddrag osv. kan administreres nemt.
Og det kræver ikke, at man er hverken dygtig til eller interesseret i lyd. For det hele sker i en overskuelig og brugervenlig interface, og uanset om man lytter på live, indkommende lyd, allerede optaget lyd, eller importerede filer, så er det real time, så man altid kan høre, hvad man kan høre.
Kontakt os for gennemgang af alle de nye faciliteter i V4.

  Real time hardware enheder til live:
Teater, konference, broadcast,

Cedar Audio DNS-2

Ikke bare broadcast branchen, men også teater, event og installationsbranchen har også taget Cedar til sig. For deres real time live hardware enheder løser problemer, som intet andet kan.

Og de er ægte real time og fuldautomatiske, så de kan indskydes i kæden hvor som helst uden at give sync problemer, pumpelyde og andre bi-effekter - heller ikke, når forholdene ændrer sig undervejs.

DNS-8 har 8 kanaler med AES/EBU tilslutning, og er dermed tænkt til studie, OB vogne, PA racks og installationsmarkedet. Den fjerner effektivt støj fra trafik, ventilation, vind og vejr, kameraer, lamper osv.

DNS-2 er en kompakt 2-kanals enhed med både mikrofon, linie og digital tilslutning, og er dermed lige velegnet til små PA- og installations-opgaver som broadcast reportage. Den har naturligvis også automatisk algoritmetilpasning, men man kan her manuelt vælge hvor meget støj der skal fjernes. Så har man f.eks. en udendørs reportage med trafik i baggrunden, kan man justere den lige præcis, så man forbedrer taleforståelsen nok, men stadig bibeholder atmosfærelyden, så forhold mellem billede og lyd ikke virker forkert.

 

 

Se Cedar Audio lydrens på Teknik Messen 2019 i KB Hallen

Marts 2019